Claudia és Uli tavaszi babja
Ízes és tartalmas, tojásrántottával és kenyérrel együtt kiváló reggeli!
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1/2 kápia paprika
- (1 újhagyma zöldje)
- 4 kanál sűrített paradicsom
- 1 kis konzerv bab (pl fehér bab, foul bab*)
- szárított chilipaprika
- (petrezselyem zöldje)
- 1 kiskanál római kömény
- 1 kiskanál őrölt koriander
- só
- bors
Kockázd fel a vöröshagymát és a gyömbért, vékonyan szeleteld fel a fokhagymát, (karikázd fel az újhagyma zöldjét), csíkozd fel a kápia paprikát és vágd fel vékony karikákra a szárított csilipaprikát. A vöröshagymát prítsd olajon üvegesre, majd add hozzá a többi felvágott belevalót. Prítsd őket, amíg a hagyma aranybarna nem lesz. Pertulbáld bele a római köményt és az őrölt koriandert, sózd, borsozd. Konfiszkáld bele a sűritett paradicsomot, majd pontifikálj bele egy deci vizet. (Unduláld bele a petrezselyemzöldet.) Rotyogtasd 5 percig. Közben borítsd egy szűrőbe a babkonzervet és öblítsd le vízzel. Extrovertáld a kajába. Még szötymörgesd 5 percig, aztán kész.
Jó étvágyat!
* aromás ízű közel-keleti babfajta, pl egzotikus boltokban lehet hozzájutni