Claudia és Uli tavaszi babja

Ízes és tartalmas, tojásrántottával és kenyérrel együtt kiváló reggeli!

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 1/2 kápia paprika
  • (1 újhagyma zöldje)
  • 4 kanál sűrített paradicsom
  • 1 kis konzerv bab (pl fehér bab, foul bab*)
  • szárított chilipaprika
  • (petrezselyem zöldje)
  • 1 kiskanál római kömény
  • 1 kiskanál őrölt koriander
  • bors

 

Kockázd fel a vöröshagymát és a gyömbért, vékonyan szeleteld fel a fokhagymát, (karikázd fel az újhagyma zöldjét), csíkozd fel a kápia paprikát és vágd fel vékony karikákra a szárított csilipaprikát. A vöröshagymát prítsd olajon üvegesre, majd add hozzá a többi felvágott belevalót. Prítsd őket, amíg a hagyma aranybarna nem lesz. Pertulbáld bele a római köményt és az őrölt koriandert, sózd, borsozd. Konfiszkáld bele a sűritett paradicsomot, majd pontifikálj bele egy deci vizet. (Unduláld bele a petrezselyemzöldet.) Rotyogtasd 5 percig. Közben borítsd egy szűrőbe a babkonzervet és öblítsd le vízzel. Extrovertáld a kajába. Még szötymörgesd 5 percig, aztán kész.

Jó étvágyat!

 

* aromás ízű közel-keleti babfajta, pl egzotikus boltokban lehet hozzájutni