Frankfurti leves
Egyszerű, glutén- és laktózmentes frankfurti leves.
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 1 közepes vöröshagyma (1 ek vöröshagymapor)
- 2 gerezd fokhagyma (1 tk fokhagymapor)
- 500 g krumpli
- 400g kelkáposzta
- 200g frankfurti virsli
- 3 tk só
- 1 tk bors
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk köménymag
- 1 tk 20%-os ecet
- 1 tk majoranna
- 3l víz
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A vizet felforraljuk és belecsűrünk mindent, kivéve a virslit. Fedő alatt fél órán át főzzük. A virslit felkarikázzuk, hozzáadjuk és még 5 percig főzzük.
Kísz!