Frankfurti leves

Egyszerű, glutén- és laktózmentes frankfurti leves.

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 1 közepes vöröshagyma (1 ek vöröshagymapor)
  • 2 gerezd fokhagyma (1 tk fokhagymapor)
  • 500 g krumpli
  • 400g kelkáposzta
  • 200g frankfurti virsli
  • 3 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk köménymag
  • 1 tk 20%-os ecet
  • 1 tk majoranna
  • 3l víz

A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A vizet felforraljuk és belecsűrünk mindent, kivéve a virslit. Fedő alatt fél órán át főzzük. A virslit felkarikázzuk, hozzáadjuk és még 5 percig főzzük.

Kísz!