Smarni

A mennyiségek még kalibrálás alatt vannak!

Hozzávalók 4 személyre

  • kb fél kg búzadara
  • kb fél liter tej
  • 2 tojás
  • 2 marék mazsola
  • 2 teáskanál só
  • esetleg vaníliás cukor

 

Öntsd annyi tejet a búzadarára, hogy tocsogjon (de ne álljon rajta). Tedd bele a mazsolát és a sót. Ha gondolod, tehetsz bele vaníliás cukrot. Áztasd kb 1 órát. Keverd bele a tojást. Forrósíts fel olajat, öntsd rá a masszát és kezdd el sütni, mint egy palacsintát. Ha az alja megszilárdult, darabold fel és süsd meg a tetejét. Majd fokozatosan darabolva pirítsd, amíg morzsákká nem esik szét. Az a jó, ha kívül kicsit megpirult, de belül nem száradt ki.

Jó étvágyat!