Tejberizs gyümölccsel, ahogy Áná szërëti
Hozzávalók
- 2 csésze rizs
- 6 csésze víz
- (4 csésze tej)
- epres feltéthez
- 500g eper
- 1 csomag tortabevonó csokimáz
- őszibarackos feltéthez
- 4 db őszibarack
- 2 kiskanál fahéj
- 4 kiskanál cukor
- (1 ek rum)
- (1 csomag vaníliás cukor)
- (5 dkg vaj)
- só
Főzd tapadósra a rizst a vízben. Ízlés szerint hozzáadhatod a tejet, vaníliás cukrot és vajat, de nélkülük is tejberizs-hatású lesz.
Epres feltét:
Hűtsd ki a tejberizst, tedd az eperszemeket a tetejére és csorgasd rá az olvadt tortabevonót! Gyorsan megszilárdul a hűvös felszínen és kellemesen roppan utána!
Őszibarackos feltét:
Nem kell kihűtened a tejberizst. Darabold fel az őszibarackot, tedd serpenyőbe, add hozzá a fahéjat és a cukrot és 5 percig bugyborékoltasd, hogy megkaramellizálódjon és a barack összeessen! (Add hozzá a rumot).
Ezt a feltétet Marlene mutatta.
Kísz ván! :)