Tejberizs gyümölccsel, ahogy Áná szërëti

Hozzávalók

  • 2 csésze rizs
  • 6 csésze víz
  • (4 csésze tej)
  • epres feltéthez
    • 500g eper
    • 1 csomag tortabevonó csokimáz
  • őszibarackos feltéthez
    • 4 db őszibarack
    • 2 kiskanál fahéj
    • 4 kiskanál cukor
    • (1 ek rum)
  • (1 csomag vaníliás cukor)
  • (5 dkg vaj)

 

Főzd tapadósra a rizst a vízben. Ízlés szerint hozzáadhatod a tejet, vaníliás cukrot és vajat, de nélkülük is tejberizs-hatású lesz.

Epres feltét:
Hűtsd ki a tejberizst, tedd az eperszemeket a tetejére és csorgasd rá az olvadt tortabevonót! Gyorsan megszilárdul a hűvös felszínen és kellemesen roppan utána!

Őszibarackos feltét:
Nem kell kihűtened a tejberizst. Darabold fel az őszibarackot, tedd serpenyőbe, add hozzá a fahéjat és a cukrot és 5 percig bugyborékoltasd, hogy megkaramellizálódjon és a barack összeessen! (Add hozzá a rumot).
Ezt a feltétet Marlene mutatta.

Kísz ván! :)