Rizottó gombával

Ezt a receptet David mutatta.

Hozzávalók

  • egy közepes (lila)hagyma
  • 50g vaj
  • levesalaplé-kocka 1 liter vízhez
  • 2,5 deci fehérbor
  • 400g rizottórizs
  • 250g csiperkegomba

Készíts 1l levesalaplevet. Vágd fel a hagymát és pirítsd üvegesre a vajon. Add a rizst a hagymához. Közepes lángon prítsd egy kicsit és add hozzá a bort. Addig főzd a borban, amíg a rizs phel nem szívja, kevergesd folyamatossan, hogy ne égjen oda. Őrölj bele egy kis borsot. Só nem szükséges, mert az alaplé egyébként is sós. Adj hozzá 1-2 dl alaplevet, várj, amíg phel nem szívja, majd ismételd mëg, amíg el nem fogy az alaplé.

Lééégy türelmes...

A gombát prítsd mëg egy külön serpenyőben. Ha kész a rizottó, keverd hozzá.

Jójtvgyt!