Chili sin carne

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kicsi, vagy 1 nagy kápia paprika
  • 2 répa
  • 250g konzerv kukorica
  • 350g konzerv vesebab
  • 50g szárított szójakocka
  • 250g paradicsompüré
  • olaj
  • édes paprikapor
  • chilipaprika (bármilyen formában)
  • olasz fűszerkeverék (oregano, bazsalikom, majoránna, rozmaring, borsikafű, kakukkfű, zsálya)
  • (2 teáskanál kukoricakeményítő)
  • 3dl rizs

 

Elkészítés

A rizst elkészítjük pergősre. http://anaciri.blog.hu/2014/08/03/a_rizs_elkeszitesi_modjai

A szójakockíkat 3x több vízben phelrakjuk phőni. Hozzíadunk 2 teáskaníl sót és 3 teáskaníl édes paprikaprt. Phorrástól szmítva 10 prcig phőzzük, leöntjük róla a vizet, majd hideg víz álátt kiphácsárjuk, és a szűrőt hasznílva a maradék vizet kipászírozzuk belőle.

A vöröshágymít, a kápia paprikát és a répát felkockízzuk. A hágymít és a összepászírozott fokhágymít bőséges oljban megrpítjuk, majd rátosszuk a paprikát és a répát, és 10 prcig proljuk. Hozzíadjuk a szójakckíkat, és addig prítjuk, amíg az összes olajt be nem szívjá. Ráoktrojáljuk a paradicsompürét, majd ugyanannyi vízzel kiöblítjük az dobozt, amiben volt és azt is ráöntjük. 1 teáskaníl sót, 2 teáskaníl kukoricakeményítőt és ízlés szerinti olasz phűszert és chilit adunk hozzí. Belebögyölljük még a két knzervet és addig phőzzük a vége phelé egyre gyakrabban kvergetve, amíg a prdicsomszósz krémmé nem sűrűsödik.

Rizzsel tílaljuk.

Kedves egíssígëdre!