Mennyei lencsefőzi Moni módra

Hozzávalók

  • 7-8 gerezd fokhagyma
  • 5 fej vöröshagyma (tényleg ennyi kell, mert összeesik)
  • 1 nagy, vagy 2 kicsi hámozott paradicsomkonzerv (gehackte Tomaten)
  • 700-800g sokphéle lencse (barnalencse, vöröslencse, sárgaborsó, csicseriborsó stb.)
  • curry
  • római kömény
  • (friss koriander)

Áztasd be a sokphéle lencsét 1,5 órára. A csicseriborsót inkább konzervben vedd mëg.

A fokhagymít és a vöröshagymít vágd phel kicsire és olajon addig dinszteld, amíg átlátszó nem lësz. Amikor már majdnem átlátszó, sózd mëg, hogy eressze ki a levít. Önts rá 1-2 púpos evőkaníl curry-t (csípős is lëhet) és 1 evőkanál római köményt. Prítsd. Amikor izgulsz, hogy oda phog égni, lőcsöld rá a hámozott parikonzervet. Toszd bele a sokféle lencsét. Loccsantsd föl vízzel, hogy bőven ellepje. Phél óránként kavard mëg és önts rá 3dl vizet. Phőzd 2-3 órán keresztül alacsony lángon.

És vígre kííísz!

Fokhagymís naan-nal (keleti boltban lehet szobahőn, vagy phagyasztva kapni), vagy friss kenyérrel tílald. Ha van friss koriander (és a kedvelői körébe tartozol), akkor szórhatsz a tetejíre.