Mennyei lencsefőzi Moni módra
Hozzávalók
- 7-8 gerezd fokhagyma
- 5 fej vöröshagyma (tényleg ennyi kell, mert összeesik)
- 1 nagy, vagy 2 kicsi hámozott paradicsomkonzerv (gehackte Tomaten)
- 700-800g sokphéle lencse (barnalencse, vöröslencse, sárgaborsó, csicseriborsó stb.)
- curry
- római kömény
- (friss koriander)
Áztasd be a sokphéle lencsét 1,5 órára. A csicseriborsót inkább konzervben vedd mëg.
A fokhagymít és a vöröshagymít vágd phel kicsire és olajon addig dinszteld, amíg átlátszó nem lësz. Amikor már majdnem átlátszó, sózd mëg, hogy eressze ki a levít. Önts rá 1-2 púpos evőkaníl curry-t (csípős is lëhet) és 1 evőkanál római köményt. Prítsd. Amikor izgulsz, hogy oda phog égni, lőcsöld rá a hámozott parikonzervet. Toszd bele a sokféle lencsét. Loccsantsd föl vízzel, hogy bőven ellepje. Phél óránként kavard mëg és önts rá 3dl vizet. Phőzd 2-3 órán keresztül alacsony lángon.
És vígre kííísz!
Fokhagymís naan-nal (keleti boltban lehet szobahőn, vagy phagyasztva kapni), vagy friss kenyérrel tílald. Ha van friss koriander (és a kedvelői körébe tartozol), akkor szórhatsz a tetejíre.