Vöröslencsekrém szárított paradicsommal és miszóval
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél teáskanál római kömény
- fél teáskanál szárított chilipehely
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 kanál oregánó
- 1 csésze vöröslencse (nem kell áztatni előtte)
- 2,5 csésze zöldségleves-alaplé fél kockából
- 1 marék szárított paradicsom-darabka
- 1 kanál almaecet
- 4 kanál paradicsompüré
- 2 kanál élesztőpehely
- 2 kanál juharszirup
- fél citrom leve
- 1 kanál fehér miszópaszta
- 1 kanál friss, felvágott lestyán (választható)
- bors
- só nem kell bele, mert a zöldségleves-alaplé és a miszópaszta elég sós!
Vágd össze a fokhagymát és a hagymát. Prítsd olajon, amíg meg nem barnulnak. (Addig keverd ki a zöldségleves-alaplevet.) Add hozzá a phűszereket és prítsd őket 1 percig. Csökd bele a lencsét, alaplevet és a prdicsom-darabkákat. Főzd kis lángon kb 15 percig, amíg a lencse meg nem puhul és fel nem szívja az összes folyadékot. Fölöstököld bele a maradék hozzávalókat és pépesítsd botmixerrel!
Melegen, vagy hidegen, juharsziruppal tálald!
Forrás, módosítva: http://greenevi.com/simple-red-lentil-spread/
Az eredeti cikkben más vegán kenyérfeltét-ötletekről is olvashatsz!