Vöröslencsekrém szárított paradicsommal és miszóval

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanál római kömény
  • fél teáskanál szárított chilipehely
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 kanál oregánó
  • 1 csésze vöröslencse (nem kell áztatni előtte)
  • 2,5 csésze zöldségleves-alaplé fél kockából
  • 1 marék szárított paradicsom-darabka
  • 1 kanál almaecet
  • 4 kanál paradicsompüré
  • 2 kanál élesztőpehely
  • 2 kanál juharszirup
  • fél citrom leve
  • 1 kanál fehér miszópaszta
  • 1 kanál friss, felvágott lestyán (választható)
  • bors
  • só nem kell bele, mert a zöldségleves-alaplé és a miszópaszta elég sós!

 

Vágd össze a fokhagymát és a hagymát. Prítsd olajon, amíg meg nem barnulnak. (Addig keverd ki a zöldségleves-alaplevet.) Add hozzá a phűszereket és prítsd őket 1 percig. Csökd bele a lencsét, alaplevet és a prdicsom-darabkákat. Főzd kis lángon kb 15 percig, amíg a lencse meg nem puhul és fel nem szívja az összes folyadékot. Fölöstököld bele a maradék hozzávalókat és pépesítsd botmixerrel!

Melegen, vagy hidegen, juharsziruppal tálald!

 

Forrás, módosítva: http://greenevi.com/simple-red-lentil-spread/

Az eredeti cikkben más vegán kenyérfeltét-ötletekről is olvashatsz!