Lecsó

Ánának honkajavágya lett Bícsben, hít összemurrantott egy lecsót. Íme a tökéletesen sikerült lecsó receptje!  

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kiló TV paprika
  • 6 db paradicsom
  • 1 darabolt paradicsom konzerv
  • 4 szál (vegán) virsli - pl. szója
  • 1 dl apró tészta - pl. tarhonya, Risoni
  • 1 padlizsán
  • 2 kiskanál só
  • fél kiskanál bors
  • fél kiskanál Erős Pista
  • 2 kiskanál olasz fűszerkeverék
  • fél kiskanál füstölt paprikapor

Kockízd fël a hagymít, reszeld le a fokhagymít, kockízd fel a padlizsánt, csumázd ki és vágd karíkákra a TV paprikát!

Dinsztëld a hagymít 5 prcig, add hozzá a reszelt fokhagymít, 3 teáskaníl sót, borsot és lőcsöld rá a padlizsánt és a paprikát! Fedő alatt közepes lángon párold 15 percig! 

A paradicsomokat vágd négybe! Karikázd fël a virslee-t és a paradicsommal és a konzervvel együtt oktrojáld a lábosba! Fűszerezd mëg és 10 percig főzd!

Pirítsd olajon a tésztát, amíg enyhén mëg nem barnul! Bögyölld bele a lecsóba és főzd 15 percig!

Kísz ván!

***

Másnap még phinomabb!