Lecsó
Ánának honkajavágya lett Bícsben, hít összemurrantott egy lecsót. Íme a tökéletesen sikerült lecsó receptje!
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 kiló TV paprika
- 6 db paradicsom
- 1 darabolt paradicsom konzerv
- 4 szál (vegán) virsli - pl. szója
- 1 dl apró tészta - pl. tarhonya, Risoni
- 1 padlizsán
- 2 kiskanál só
- fél kiskanál bors
- fél kiskanál Erős Pista
- 2 kiskanál olasz fűszerkeverék
- fél kiskanál füstölt paprikapor
Kockízd fël a hagymít, reszeld le a fokhagymít, kockízd fel a padlizsánt, csumázd ki és vágd karíkákra a TV paprikát!
Dinsztëld a hagymít 5 prcig, add hozzá a reszelt fokhagymít, 3 teáskaníl sót, borsot és lőcsöld rá a padlizsánt és a paprikát! Fedő alatt közepes lángon párold 15 percig!
A paradicsomokat vágd négybe! Karikázd fël a virslee-t és a paradicsommal és a konzervvel együtt oktrojáld a lábosba! Fűszerezd mëg és 10 percig főzd!
Pirítsd olajon a tésztát, amíg enyhén mëg nem barnul! Bögyölld bele a lecsóba és főzd 15 percig!
Kísz ván!
***
Másnap még phinomabb!