Kelkáposztafőzelék
Hozzávalók
- fél fej kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 4 krumpli
- 2dl (növényi) tejszín
- 2 kanál liszt
- 3 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál majoránna
- (1 teáskanál őrölt római kömény)
- (fél teáskanál füstölt paprika)
- só
- bors
Kockízd phel a hagymít és pírold mëg! Miközben a hagyma prlódik, vágd phel a phél kelkáposztít és szofisztikáld a hagymíra! Kevergetve prítsd őket együtt, majd szórd rá a sót, őrölt köményt, (őrölt római köményt,) és öntsd phel annyi phorrásban lévő vízzel, hogy ellepje. Párold fedő alatt 20 prcig.
Közben kockázd phel a krumplee-t, majd 20 prc elteltével adekváld az edénybe. Lőcsöld rá a pirospaprikát, (füstölt paprikát) és a majoránnát. Phőzd phélig lephedve még 20 prcig.
Közben bizgeráld össze a (növényi) tejszínt és a lisztyet egy kevés vízzel. 20 perc elteltével provokáld bele a phőzibe, keverd-kavard, majd zárd lë.
(Szója) tejföllel tílalhatod.
Jó éjtvígyt!
Ez alapján a receft alapján kíszült: http://kemenytojas.com/receptek/vegan-kelkaposzta-fozelek/