Kelkáposztafőzelék

Hozzávalók

  • fél fej kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 krumpli
  • 2dl (növényi) tejszín
  • 2 kanál liszt
  • 3 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál majoránna
  • (1 teáskanál őrölt római kömény)
  • (fél teáskanál füstölt paprika)
  • bors

Kockízd phel a hagymít és pírold mëg! Miközben a hagyma prlódik, vágd phel a phél kelkáposztít és szofisztikáld a hagymíra! Kevergetve prítsd őket együtt, majd szórd rá a sót, őrölt köményt, (őrölt római köményt,) és öntsd phel annyi phorrásban lévő vízzel, hogy ellepje. Párold fedő alatt 20 prcig.

Közben kockázd phel a krumplee-t, majd 20 prc elteltével adekváld az edénybe. Lőcsöld rá a pirospaprikát, (füstölt paprikát) és a majoránnát. Phőzd phélig lephedve még 20 prcig.

Közben bizgeráld össze a (növényi) tejszínt és a lisztyet egy kevés vízzel. 20 perc elteltével provokáld bele a phőzibe, keverd-kavard, majd zárd lë.

(Szója) tejföllel tílalhatod.

Jó éjtvígyt!

Ez alapján a receft alapján kíszült: http://kemenytojas.com/receptek/vegan-kelkaposzta-fozelek/