Apam balik (maláj mogyorós palacsinta)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 300 g liszt (részben Graham is lehet)
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 tojás
- 4 ek kókuszreszelék
- tej / víz
A töltelékhez:
- 200g nem sós földimogyoró
- 50g margarin
- cukor
- 200g főtt csemegekukorica
Tészta:
Keverd össze a száraz hozzávalókat, add hozzá a 2 tojást, öntsd fel kavargatva annyi tejjel és/vagy vízzel, amíg palacsintatészta-állagú nem lesz. Hagyd állni minimum fél órát.
Töltelék:
A földimogyorót daráld le, de ne legyen teljesen porszerű. Keverd össze a cukorral. Olvaszd fel a vajat és keverd össze az előbbiekkel. A kukoricát kicsit összezúzhátod, hogy jobban kijöjjön az íze.
Sütés:
Süsd meg a palacsinta egyik oldalát, míg a teteje is szilárd nem lesz. Csúsztasd ki a serpenyőből, hogy a teteje maradjon felül. Kend meg a vajas mogyoróval és tedd rá a kukoricát.
Jóítvígyát!