Apam balik (maláj mogyorós palacsinta)

Hozzávalók:

A tésztához: 

  • 300 g liszt (részben Graham is lehet)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 ek cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 4 ek kókuszreszelék
  • tej / víz

A töltelékhez:

  • 200g nem sós földimogyoró
  • 50g margarin
  • cukor
  • 200g főtt csemegekukorica

Tészta:

Keverd össze a száraz hozzávalókat, add hozzá a 2 tojást, öntsd fel kavargatva annyi tejjel és/vagy vízzel, amíg palacsintatészta-állagú  nem lesz. Hagyd állni minimum fél órát.

Töltelék:

A földimogyorót daráld le, de ne legyen teljesen porszerű. Keverd össze a cukorral. Olvaszd fel a vajat és keverd össze az előbbiekkel. A kukoricát kicsit összezúzhátod, hogy jobban kijöjjön az íze.

Sütés:

Süsd meg a palacsinta egyik oldalát, míg a teteje is szilárd nem lesz. Csúsztasd ki a serpenyőből, hogy a teteje maradjon felül. Kend meg a vajas mogyoróval és tedd rá a kukoricát.

Jóítvígyát!